maureen klijn

'Alles wat we wilden' (2010, voor trailer klik hier) is een documentaire van Sarah Domogala over jonge ambitieuze mensen en de tol die ze achter de schermen betalen voor een schijnbaar perfect en succesvol leven. De film werd door de VPRO uitgezonden, speelde op het Filmfestival en zal op het IDFA te zien zijn.
Met Sarah werkte Maureen aan een voice-over tekst voor de documentaire. Na de montage bleek de voice-over overbodig te zijn.

Fragmenten voice-over tekst
"we staan op een glazen plaat waar we ieder moment doorheen kunnen zakken, maar iedereen weet waar hij moet staan om dat niet te laten gebeuren. En we weten allemaal wat we moeten zeggen. Om geen barsten te krijgen. Om er niet met z’n allen doorheen te zakken".
"Sneeuwde het maar, dan kon ik wegkruipen. Mijn duim in mijn mond stoppen en in mezelf, in de zachte warmte verdwijnen. Terwijl de mensen op straat langzaam vooruit schuifelen, uitglijden en de ego's op de grond blijven liggen. Alles verstilt en er is weer contact. Ik hoef niet meer groots te zijn. Niet meer te glanzen".